Kutatás-Fejlesztés és Innováció

Kutatás és kísérleti fejlesztés (K+F) alatt azt a rendszeresen végzett alkotómunkát értjük, amelynek célja az ismeretanyag bővítése, beleértve az emberről, a kultúráról és a társadalomról szerzett ismereteket, valamint ennek az ismeretanyagnak a felhasználását új alkalmazások kidolgozására. A K+F három típusát különböztetjük meg: alapkutatás, alkalmazott kutatás, kísérleti fejlesztés. (OECD 1993-1996:29)

A RIK missziójaként tekint az egyetemek kutatási eredményeinek, innovatív ötleteinek a privát szektor szereplői számára való közvetítésére, azonban az Innovációs Központban emellett prioritást élvez a vállalatok felől érkező speciális fejlesztési igények ügykezelése is, melyek megvalósításához felsőoktatási tudásbázisra és egyedülálló szellemi kapacitásra van szükség. Az egyetemi szféra szaktudásával válaszokat tudjunk adni és olyan kutatási, fejlesztési projekteket tudjunk elindítani, amelyeket külső piaci igények generálnak.

A Rendszertudományi Innovációs Központ, valamint az infrastruktúráját és szolgáltatási portfólióját igénybe vevő bérlő vállalkozások fő vagy melléktevékenységként K+F+I területen működnek. Az egymáshoz illeszkedő projektjeikben – részben az akkreditált innovációs klaszter nyújtotta szervezeti keretek között - hatékonyan kooperálnak egymással. Az Innovációs Központ aggregálja az egyetemi partnereknél felhalmozott tudástömeget, egyúttal projektek generálásával hasznosíthatóvá teszi mindazt a digitalizációs profilú vállalatok és innovatív vállalkozások számára. A RIK – igény szerint - a fentieken túlmenően magasan képzett munkaerőt képes biztosítani a projektmenedzsment és fejlesztő munkatevékenység elvégzéséhez. Az Innovációs Központ az alábbi területeken innovatív technológiai megoldások kidolgozásában, illetve alkalmazásában teljes körű szolgáltatást nyújt:

1. Ipar 4.0 technológiai innovációk,
2. informatika-biztonsági rendszerek,
3. egészségügyi informatikai megoldások,
4. digitalizált logisztikai rendszerek.

Eseménynaptár

Ke Sze Csü Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

2024. június 15.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.